МНСВ Болгарїі: Ніякого забруднення навколо наших берегів немає

МНСВ Болгарїі: Ніякого забруднення навколо наших берегів немає

28.06.2023

Даних про забруднення болгарських вод Чорного Моря немає, повідомили в пресцентрі Міністерства екології та водних ресурсів. Готові результати щотижневих проб на цезій-137 на пунктах пляжу Дуранкулак, пляжу Шабла та пляжу Каліакра. По всіх трьох пунктах вони нижче норми.

26 червня були опубліковані результати дослідження проб, відібраних 19 червня в болгарських водах Чорного моря. Оцінку тенденцій, пов’язаних із встановленим станом води, можна зробити після накопичення даних щонайменше чотирьох вимірювань.

Результати проб, відібраних 27 червня Чорноморським басейновим управлінням, очікуються протягом 10 днів.

Міністерство внутрішніх справ і зв’язку забезпечує регулярний моніторинг стану морських вод після руйнування стіни дамби Нова Каховка, розташованої на річці Дніпро на території України. У бюлетені від 27 червня також повідомляється, що забруднення води в болгарській акваторії Чорного моря немає. Останні дані цифрового моделювання Центру інтегрованого управління та моніторингу прибережної смуги при ВВМУ «Н. Й. Вапцарова» не показують забруднення болгарської акваторії потенційними забруднювачами внаслідок інциденту.

Басейнова дирекція "Чорноморський регіон" та Регіональна лабораторія - Варна Виконавчого агентства з охорони навколишнього середовища щотижня здійснюють моніторинг стану вод Чорного моря в трьох додаткових точках прибережної зони, які були визначені у відповідь на виниклу ситуацію - пляж Дуранкулак, Пляж Шабла і пляж Каліакра

Міністерство внутрішніх справ і комунікацій постійно обмінюється інформацією з владою України, Молдови та Румунії щодо можливого забруднення води в Чорному морі. Радіаційний фон в Одеській області в нормі. Про це повідомило посольство Болгарії в Києві в черговій інформації, надісланій до Міністерства внутрішніх справ і комунікацій. Актуальна інформація про результати проведених вимірювань своєчасно надається компетентним установам та громадськості.

З метою безперебійного проходження туристичного сезону моніторинг стану морських вод узгоджується з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством туризму.

Джерело travelnews.bg

Використовуючи наш сайт ви погоджуетеся з політикою конфіденційності погодитись і закрити